1. TKO PLAĆA USLUGU PRONALAŽENJA POSLA?
Usluga pronalaženja posla potpuno je besplatna za tražitelja posla, kao i savjetovanje tijekom procedure. Troškove snosi poslodavac.

2. KOJE SE IZBORNE USLUGE NAPLAĆUJU?
Usluge koje mogu biti naplaćene su: prijevod dokumenata na strani jezik, pisanje CV-a, organiziranje prijevoza, testiranje stranog jezika, organiziranje tečajeva edukacije i obuke i aplikacija povrata poreza.

3. JE LI ZNANJE STRANOG JEZIKA OBAVEZNO?
U idealnom slučaju radnik govori jezik zemlje u kojoj želi raditi. U slučaju kada se radi o rijetkim jezicima, engleski je dovoljan. Ipak, od radnika se očekuje da počne učiti jezik zemlje u kojoj radi pogotovo ako je zaposlen na neodređeno.

4. TKO PLAĆA PUTNE TROŠKOVE I SMJEŠTAJ?

U praksi su moguće sve opcije. Ima slučajeva kada poslodavac plati put unaprijed, ili kada radnik plati putne troškove pa ih poslodavac naknadno refundira ili kada poslodavac očekuje od radnika da pokrije sve troškove sam. Troškove smještaja ponekad pokriva poslodavac, ali najčešće u iznimnim situacijama za pojedine profesije. Poslodavac može subvencionirati troškove smještaja za prvi mjesec, ali najčešće se od radnika očekuje da troškove pokriva sam.

5.TKO ISHODUJE RADNE DOZVOLE I VIZE?
Dokumente ishoduje poslodavac ili agencija u suradnji s poslodavcem.

6. JE LI POTREBAN LJEČNIČKI PREGLED?

Potreban je samo u posebnim situacijama kada to zahtijeva poslodavac, a radi uspješnog i sigurnog obavljanja radnih zadataka.

7. JE LI POTREBNO UNAPRIJED ISHODITI UVJERENJE ILI POTVRDU O NEKAŽNJAVANJU?
Za države EU-a najčešće nije potrebno, no za prekomorska odredišta moguće je da poslodavac traži te dokumente, pogotovo ako to zahtijeva opis posla.

8. TREBA LI PREVESTI DOKUMENTE NA STRANI JEZIK I OVJERITI KOD SUDSKOG TUMAČA?
Da, potrebno je imati dokumentaciju na stranom jeziku. Međutim, nije potrebno unaprijed prevoditi dokumente, već po zahtjevu poslodavca.

9. KOJI SU NAJČEŠĆE POTREBNI DOKUMENTI?
Putovnica s rokom valjanosti najmanje 6 mj. ili osobna karta za države EU, stručna diploma, certifikati o usavršavanju, radni ugovori kao dokaz o bivšem zaposlenju, preporuke bivših poslodavaca i životopis na engleskom jeziku ili na jeziku zemlje za koju se aplicira.

10. MOŽE LI RADNIK OSTVARITI POVRAT POREZA?
Radnik može ostvariti povrat poreza ako su zadovoljeni svi zakonski uvjeti prema zemlji u kojoj je radnik radio i time ostvario pravo na povrat poreza.

11. UZIMA LI AGENCIJA POSTOTAK OD PLAĆE RADNIKA UKOLIKO SE RADNIK ZAPOSLI KAO IZASLANI RADNIK NA AGENCIJU?
Naša agencija ne uzima postotak za agencijske usluge ustupanja radnika Korisniku. Cijena agencijskih usluga definira se sporazumom između Agencije i Korisnika i u potpunosti ju plaća Korisnik.

12. KAKO SE ZAPOSLITI PREKO VAŠE AGENCIJE?
Pošaljite nam svoj životopis kojeg ćemo pregledati. Ukoliko trenutno nemamo otvorenih pozicija sukladnih Vašim kvalifikacijama, dokument ćemo arhivirati i kontaktirati Vas kada se otvore pozicije koje odgovaraju Vašem radnom iskustvu i obrazovanju.


OVI ODGOVORI SU OPĆENITI I SVAKA POJEDINA PONUDA MOŽE SE RAZLIKOVATI U UVJETIMA.